Här nedan finns en intressant artikel om Hervors högläsningar via ABF:s facebooksida införd i tidningen Parnass nr 3 2020.

DELS de litterära sällskapen i Sverige har givit ut en bok "Sverige läser" där de litterära sällskapen i Sverige har fått ange några av sina författares mest intressanta böcker, vilket blivit hela 1066 förslag inom olika grenar, tex barn,bruksprosa, dramatik,epik, humor, lyrik mm. Tanken är att öka intresset för läsning, av fler, författare, i olika genrer och för mer återutgivning av svensk litteratursom förtjänar att hållas levande och uppmärksammas för nya generationer av läsare.

Vårt sällskap har nu erhållit fem exemplar av boken så är du intresserad av att låna ett ex så hör av dig till oss, vår mejladress finns under medlemsinformation.

Läs gärna Medlemsbrevet nr 4/2019 från styrelsen för DELS 


Här kommer två länkar där ni kan läsa en artikel i "Julhälsningen" från Ullångers församling där de varit på en församlingsresa till Sollefteå och Österåsen och där Hervor Sjödin guidat och berättat om Laura Fitinghoff. Samt en länk när Hervor blev utsedd till Hedersräfsa på Mannaminne (kopiera in nedanstående länkar  i webbläsaren så kommer artiklarna fram)

https://webnews.textalk.com/ullangersbladet/tack-vare-en-duktig-guide-fick-vi-en-la-rorik-och-trevlig-resa

https://webnews.textalk.com/ullangersbladet/vad-hander-i-grannbygden/ka-nd-barnbok-men-oka-nd-fa-rfattare-hervor-sja-din-bera-ttade-pa-mannaminnea
Lite bilder från Laura Fitinghoffsällskapets medverkan vid Littfest i Umeå 14-16 mars 2019


Hervor med sin nyutgivning av boken Vägen till Frostmofjället.

Infört i Parnass nr 2 2017 inför invigningen av statyn Gullspira.

Laura Fitinghoffs bok "Barnen i från Frostmofjället" är en gruvlig historia. Den har lästs av generationers barn och handlar om en syskonskara på sju föräldralösa små. De lever under det värsta nödåret i Norrland, 1867. Deras enda glädje och trygghet är geten Gullspira som hjälper dem att överleva mot alla odds.

15.01.2018